Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Hírek

Holokauszt megemlékezés Zalaegerszegen
2023.06.05

A hagyományokhoz híven június első vasárnapján tartották meg Zalaegerszegen a holokauszt gyászmegemlékezést, a városból elhurcoltak és meggyilkoltak sorsát felidézve. A megemlékezésen – amelyen Zala Vármegye Önkormányzata képviseletében Pácsonyi Imre alelnök vett részt - Bali Zoltán alpolgármester, Virágh Judit, a zalaegerszegi zsidó hitközség elnöke, valamint Radnóti Zoltán rabbi osztotta meg gondolatait a jelenlévőkkel.


A zsidó hitközség és a város önkormányzata közös megemlékezése során a résztvevők délelőtt végigjárták és megkoszorúzták a zsidó és roma áldozatok emlékhelyeit, majd a volt zsinagógában rendezték meg a gyászemlékezést, végül a zsidó temetőben rótták le tiszteletüket.

Idén a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben az emlékezőkhöz beszéddel csatlakozott Eva Schwarzmayer, az ausztriai Rechnitz közösségében működő RE.F.U.G.I.U.S egyesület elnöke is.

A megemlékezésen Kozma Zsolt kántor és Tóth László, a hangversenyterem igazgatója, zongoraművész működött közre, aki két Beethoven szonátát játszott el.

Fotó és forrás: Zalai Hírlap

vissza...