Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Hírek

Tavaszköszöntő vásár az újudvari piactéren
2023.03.20

A "Dombhátról-dombhátra" elnevezésű projekt keretében szombaton tavaszköszöntő termelői piac és kézműves vásár várta az érdeklődőket a település piacterén. Az őstermelők jóvoltából a vásárlók többek között házi tésztákból, lekvárokból és sajtokból választhattak. Az esemény megnyitóján Jakab Sándor polgármester köszöntötte a vendégeket, köztük Cseresnyés Péter országgyűlési képviselőt és Bene Csabát, a Zala Vármegyei Közgyűlés alelnökét, akiknek segítségével a piactér megépülhetett.


Elmondta, támogatásból, hat zalai településsel összefogva hozhatták létre ezt a rendezvénysorozatot.

Bene Csaba hozzátette: örül annak, hogy a vármegyei közgyűlés is támogathatta a települések nívós rendezvényeit. A piacterek létrehozásában sokat segítettek még a Magyar falu programok támogatási lehetőségei. Szerinte az összefogás érték, amelyet meg kell becsülni, ahogy az őstermelők által előállított értékeket is.

- Valóban az elmúlt években a kormányzat odafigyelt a településekre és ez jól látható Újudvaron is - fogalmazott Cseresnyés Péter. - Mindannyian tudjuk, a kistelepülések közösségeire nagy szükség van. Egyre több polgármester erősít meg abban, hogy a falvak élhetők, nincsenek üres házak és az emberek szívesen alapítanak családot ezeken a helyeken.

Fotó és forrás: Zalai Hírlap

vissza...