Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Hírek

35 éves évfordulót ünnepelt a rédicsi kertbarátkör
2023.02.06

Megalakulásának 35. évfordulója alkalmából tartott ünnepséget szombaton Rédicsi Kertbarát Kör Egyesület. A művelődési házban a közel 50 fős tagság jelenlétében Gaál Károly, a szervezet vezetője összegezte az eltelt évtizedeket. A meghívottak között Vigh László miniszteri biztos, országgyűlési képviselő és Pácsonyi Imre, a Zala Vármegyei Közgyűlés alelnöke is köszöntötte az egyesület tagjait.


A kertbarátkör 1986-ban alakult, az évfordulós ünnepséget a Covid19-járvány miatt halasztották el, mondta el Gaál Károly. Azzal a céllal alakították meg a helyi szőlősgazdák részvételével a csoportot, hogy kitanulják a szőlészetet, borászatot, hogy jobb borokat készítsenek. Közben a rendszeres kirándulások alkalmával bejárták az országot, ellátogattak külföldre, évről évre megtartották hagyományos rendezvényeiket, mint a nemzetközi Vince-napi pincejárás, a disznóvágás, a schengeni határbejárás, a év eleji bál, a borbírálat és a szakmai foglalkozások. Rendszeres kapcsolattartás alakult ki az évek során a lenti és dobronaki társszervezetekkel.

Az egyesület megalakításában szerepet vállalt dr. Pálfi Dénes nyugalmazott kertészmérnök, aki köszöntőjében kiemelte: a kertbarát körök egyik fontos szerepe ma is, hogy az új kutatási eredményeket átvigyék a gyakorlatba, hogy jó borokat készítsenek.

Gratulált az évfordulóhoz Vigh László és Pácsonyi Imre is. Mindketten kiemelték, hogy nagy jelentősége van, ha egy településen működik aktív civil szervezet, mely összefogja a hasonló érdeklődésű helyieket és számukra programokat szervez.

A köszöntők után a vendégek emlékszalagot kötöttek az egyesület zászlajára.

Fotó és forrás: Zalai Hírlap

vissza...