Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Hírek

Lezárul az Amazing AoE projekt
2022.12.01

Csütörtökön az Amazing AoE projekt záró eseményét tartották az együttműködés résztvevői Lentiben. A rendezvényre érkezőket Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke, Horváth László, Lenti város polgármestere, Zdravko Kozinc, a szlovén Iskriva (Institute for Development of Local Potentials) cégvezetője, valamint Polgár Tibor, a Nyugat-Pannon Nonprofit Kft. stratégiai igazgatója köszöntötte.


A programot megelőzően sajtótájékoztatót is tartottak a projekt céljairól és elért eredményeiről:

Az UNESCO bioszféra rezervátum területén összesen 14 partner vett részt az együttműködésben: 3 szlovén, 2 osztrák, 2 magyar, 5 horvát és 2 szerb szervezet.

Létrejött egy olyan modellezési folyamat, amely segítségével mérhetővé válik a turizmus térségre gyakorolt hatása. Az 5 országos, egységes turisztikai desztináció stratégiája is elkészült a helyi turisztikai szereplők, turisztikai szolgáltatók stratégiaalkotás folyamatába történő bevonása mellett. Ezek az események szolgáltatták az alapját olyan térségi turisztikai kínálatok létrehozásának, amelyek a már működő Amazon of Europe Bike Trail mellett integrálhatóvá válnak, vagy válhatnak később egy foglalási központba. Ennek eredményeképp az Amazing Moments-ek közé bekerült a murakeresztúri kézművesség, fazekasság, mint élményelem, illetve a Big River Journey (nagy folyómenti kalandozások) során a helyi vízi turisztikai szolgáltatók is nagy szerepet kapnak a jövőben, ugyanis a cél egy olyan útvonal kialakítása, amely hasonló a bike trailhez – azaz evezve eljutni Murecktől (AT) Mohácsig (HU). Mivel ez nem egy zárt turisztikai kínálati rendszer, a későbbiekben bármilyen turisztikai élményelemmel tovább bővíthető. Elkészült a desztináció közös arculata, stratégiája és marketingstratégiája, a desztináció már számos hazai és nemzetközi piacon, köztük a budapesti Hungexpon kiajánlásra került.

A projekt a zalai szolgáltatók képességfejlesztésére is lehetőséget nyújtott.

Az együttműködés talán legnagyobb eredménye, hogy piacra került az Amazon of Europe Bike Trail, és elkezdtek érkezni az első turisták. Intenzív marketingkampány indult ennek ismertté tétele érdekében.

A rendezvényen hazai és nemzetközi turisztikai, kommunikációs és marketing szakemberek tartottak előadást.

vissza...