Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Hírek

Hargitai látogatás
2022.09.30

A Bethlen Gábor Alaphoz benyújtott sikeres testvértelepülési pályázatunk révén egy zalai delegáció utazhatott Hargita megyébe. Partnerünk Hargita megye tanácsa volt. Az első napon kerekasztal beszélgetésre került sor a Szent Antal Házban, amelyhez hargitai turisztikai szakemberek csatlakoztak és tartottak előadást a zarándok turizmusról, vallásturisztikai kínálatról, marketingről.


A delegáció felkereste a csíksomlyói Kegytemplomot, a "nyerget", megismerve a pápai látogatás részleteit, a zarándok mise megvalósításának problémáit. A második napon a Vargya-szorosba és környékére látogattak el, illetve vettek részt vezetett túrán a hegyimentők közreműködésével. Ők egyrészt bemutatták a saját szervezetüket, másrészt a szoros turisztikai fejlesztését, élővilágát, geológiáját. Megismerték az új turisztikai attrakciójukat, a Vándorsólyom Via Ferratát. A mászást a delegáció vezetője, Pácsonyi Imre alelnök teljesítette is.

hargitaPI

Ellátogattak Felsőboldogfára, ahol fogadták a a delegációt a helyi tanács képviselői, majd felkeresték a szépen felújított templomot.

bga

vissza...