Balogh Tamás 1987 óta a Hevesi Sándor Színház művésze. A színész élete egyik legcsodálatosabb korszakának tekinti a Zalaegerszegen eltöltött elmúlt 22 évét.
A babot előző este beáztatjuk, a savanyú káposztát jól kimossuk és füstölt hússal, vízzel feltesszük főzni. A babot később hozzáadjuk, és készre főzzük.
A nyári kert újabb és újabb lehetőségeket rejt arra, hogy friss finomságokkal lepjük meg magunkat. Miután a málna- és szederbokrokat megdézsmáltuk, szemügyre vehetünk egy-két alacsonyabbra növő növénykét is.
A vajat habosra keverjük, aztán apránként hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cokrot. A tojásokat egyenként felütjük és a rummal, citromlével belekeverjük a cukros vajba. A diót ledaráljuk...
A burgonyát megtisztítjuk, karikára vágjuk, és annyi vízzel feltesszük főni, hogy éppen ellepje. Ha megfőtt összetörjük és a liszt hozzáadásával jól kidolgozzuk.
A söjtöri Pőcze Eszter a szakácstanulók országos tanulmányi versenyén a 8. helyen végzett. A Páterdombi Szakképző Iskola, Báthory Székhelyiskola tanulója jutalmul idő előtt kapta meg szakmunkás bizonyítványát.
A zalai erdők jellegzetes növénye a medvehagyma. Vadfoghagyma, sásihagyma, poszhagyma névvel is illetik. Fiatal hajtásai helyenként szőnyegszerűen borítják be a talajt.
Hozzávalók: 20-20 dkg vöröshagyma, cukkini, húsos paprika, paradicsom, padlizsán, 1 fej fokhagyma, egy csokor friss bazsalikom, só, fekete bors, 1 dl olívaolaj
Egy lábosban hevítsük fel az olajat és pirítsuk meg a hagymát. Használjunk nyugodtan többfajta hagymát! Ha kicsit fűszeresebb levest szeretnénk, egy kis tört csili-t pirítsunk meg a hagymával. A hagyma pirítása attól, függ mennyire “sötét” színű levest...
Húsvéti borjúsült rozmaringos kéregben, kecskesajtos burgonyával töltött padlizsánnal és sonkás-hagymás rizsgombóccal.
A nyers krumplit lereszeljük, majd hozzákeverjük a kefirt, lisztet, tojást, sózzuk, belereszeljük a hagymákat. Palacsintasütőbe kevés olajba egy merőkanállal teszünk, elterítjük, pirosra sütjük.
A lisztet a sütőporral és a vaníliával összekeverjük. A vajat 15 dkg mézzel habosra keverjük. A tojásokat és a lisztkeverékat apránként adagolva összekerjük és hozzáadjuk a citrmhéjat.