Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Turizmus

Azáleás-völgy, Zalaegerszeg

A megyszékhelyi Alsóerdő területén az Azáleás-völgy kínál tavasszal csodálatos látnivalót a kirándulók számára. A hatvanas-hetvenes években egzóta növényeket telepítettek be kísérleti jelleggel a sajátos mikroklímájú völgybe.

Barlahida, a csend szigete

Látnivalók sorozatunkban ezúttal egy elrejtettségében gyönyörű kistelepülést mutatunk be, Barlahidát.

Budafai arborétum – virágoznak az azáleák!

Nyílnak az azáleák a Bázakerettyétől 2 km-re fekvő Budafai arborétumban. A csodás jelenséget minden természetjáró figyelmébe ajánljuk!

Gébárti tó – Zalaegerszeg

Megyénk egyik legszebb, mesterséges kialakítású tározója a zalaegerszegi Gébárti tó. Két kisebb patak felduzzasztásával hozták létre. A gátról végignézve a tavon, a középső sziget melletti két ág, az erdélyi Zetelakai tavat juttatja az ember eszébe.

Göcseji Falumúzeum – a Skanzen

1968. augusztus 20-án nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt Zalaegerszegen, a Zala folyó holtágának partján a Göcseji Falumúzeum.

Kápolnapusztai bivalyrezervátum

A Kis-Balaton közvetlen közelében található, párját ritkító bivalyrezervátumban az állatok viselkedése pihenőhelyekkel és kilátóponttal ellátott másfél kilométeres sétaút bejárásával ismerhető meg.

Kis-Balaton

Zala megye legnagyobb vízi paradicsoma a Kis-Balaton. Fekete István klasszikus regényeinek, (Tüskevár és a Téli berek) színhelye fokozottan védett, területe 14.745 hektár.

Kistolmácsi tó

Letenyétől 7 km-re, Zalaegerszeg felől érkezve Bázakerettye után található a hangulatos Kistolmács, melynek határában csodaszép kis tó várja a turistákat. A tó változatos halállománya remek szórakozást nyújt a horgászoknak.

Vétyemi ősbükkös

Tormafölde határában fekvő, az országos erdőrezervátumi programba bekerült három zalai erdőterület egyike a Vétyemi ősbükkös.