Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Turizmus

Azáleás-völgy, Zalaegerszeg

A megyszékhelyi Alsóerdő területén az Azáleás-völgy kínál tavasszal csodálatos látnivalót a kirándulók számára. A hatvanas-hetvenes években egzóta növényeket telepítettek be kísérleti jelleggel a sajátos mikroklímájú völgybe.

Barlahida, a csend szigete

Látnivalók sorozatunkban ezúttal egy elrejtettségében gyönyörű kistelepülést mutatunk be, Barlahidát.

Budafai arborétum – virágoznak az azáleák!

Nyílnak az azáleák a Bázakerettyétől 2 km-re fekvő Budafai arborétumban. A csodás jelenséget minden természetjáró figyelmébe ajánljuk!

Egervári várkastély

Zalaegerszegtől néhány kilométerre, Egerváron várja látogatóit, a XIII. század végi vár helyén épült a XV. Századi várkastély. Mai reneszánsz alakját 1539-1569 között kapta, bár később, 1676-ban és 1712-1713 között is átépítették.

Festetics kastély - Keszthely

Megyénk egyik legszebb kastélya Keszthelyen található. Ez az ország negyedik legnagyobb – 101 helyiséggel rendelkező -, ugyanakkor legigényesebben helyreállított és berendezett kastélya.

Gébárti tó – Zalaegerszeg

Megyénk egyik legszebb, mesterséges kialakítású tározója a zalaegerszegi Gébárti tó. Két kisebb patak felduzzasztásával hozták létre. A gátról végignézve a tavon, a középső sziget melletti két ág, az erdélyi Zetelakai tavat juttatja az ember eszébe.

Göcseji Falumúzeum – a Skanzen

1968. augusztus 20-án nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt Zalaegerszegen, a Zala folyó holtágának partján a Göcseji Falumúzeum.

Kandikó - Kis-hegy - Bödei-hegy - Zsimba-hegy - Kávási Kulcsosház

Miután a Kandikón kigyönyörködtük magunkat a göcseji meridionális (víz és szél alakította) É-D-i irányú völgyekben, utunkat tovább folytatjuk a piros háromszög, vagy sáv (tervezik a háromszög sávra változtatását) jelzésein.

Kápolnapusztai bivalyrezervátum

A Kis-Balaton közvetlen közelében található, párját ritkító bivalyrezervátumban az állatok viselkedése pihenőhelyekkel és kilátóponttal ellátott másfél kilométeres sétaút bejárásával ismerhető meg.

Kehidakustány – Örvényes hegy – Zalacsány túra

Kehidára Zalaszentgrótról és Keszthelyről juthatunk el autóbusszal. A falu központjában szállunk le. Mielőtt túránkat elkezdjük, tekintsük meg a Deák-kúriát, ami a központtól nem messze található, a „zöld vonal” jelzésen nyugat felé indulva.

Kerékpárral a Balaton körül

2002 óta minden kiránduló könnyedén körbetekerheti a Balatont. Nem kell más ehhez, mint egy jó bicikli, néhány napi szállás vagy sátor, no és persze akarat.

Kirándulás kisvasúttal

Üde színfoltja a megye turizmusának a 32 km-es Lenti-Csömödér-Kistolmács útvonalon közlekedő erdei kisvasút.