Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Turizmus

Zala Megyei Levéltár

2015. június 25-től elindult a Magyar Nemzeti Levéltár megújult honlapja az mnl.gov.hu címen.

Zala tájjellegű ételei

A Zala megyei specialitások nagy múltra tekintenek vissza. Aki zamatos ételeinket és híres borainkat megkóstolja, maradandó gasztronómiai élménnyel gazdagodik. Vendéglátóink bőséggel kínálják itt különleges zalai ételeinket és nagyszerű borainkat.

Zalaegerszegi Termálfürdő

Az AquaCity szomszédságában a Fedett Termálfürdő hang- és fényterápiás medencékkel várja a fiatalabbakat és az idősebbeket egyaránt.

Zalaerdő Rt.

Zalai vadászterület az ország egyik legszebb táján, Zala megye nyugati szélén Magyarország, Horvátország és Szlovénia találkozási pontja mentén található.

Zalai Borvidék

Magyarországon 22 borvidék található. Míg a Kárpát-medence a hűvöset inkább kedvelő fehér fajtáknak kedvez, az ágazat egyre versenyképesebb vörösöket is komponál.

Zalai ecetes hal

Valamikor a Balaton parti zalai (és nem zalai) települések jellegzetes étke volt a sült halból készült ecetes hal. A part melletti települések halászai kitartóan figyelték a tó melletti magaslatokról a víztükröt és a feltűnő gardarajokat.

Zalakaros

Magyarország egyik legkisebb városa az elmúlt évtizedek során európai színvonalú gyógycentrummá fejlődött és élményfürdővel is gazdagodott.

Zalaszántó - Sztúpa - Tátika

Zalaszántóról szőlők, hétvégi házak között, zömmel aszfalton jutunk fel a Sztúpához. Az OKT új vonalvezetése miatt a kék elkerüli a Sztúpát, kék rom jelen néhány 10 méteres kitérővel lehet (és érdemes) eljutni.

Zalaszentgrót

A Szent Gróth Termálfürdő a Zala folyó partján lévő árnyas ligeterdőben 4 szabadtéri és 4 fedett medencével, egy csúszdás élménymedencével, valamint változatos szolgáltatásokkal várja a vendégeket.

Zeg – Bozsoki-hegy – Nemeshetés

Ezúttal egy erősebb, közel 10 km-es túrát ajánlunk, amit azonban ellensúlyoz a Göcsej és a Hetés határának szépsége.A „sárga sáv” jelzés a parkerdőt jelölő táblától indul a 76-os főútvonal mentén Csácsbozsok irányában, villanyoszlopokra festve.

Zöld Elefánt Étterem és Panzió

A “Zöld Elefánt” Étterem és panzió 1988 óta üzemel. Ez a családi vállalkozás 1998-ban tovább bővült és megnyitotta kapuit az új “Zöld Elefánt”, mely tágasabb, kényelmesebb és színvonalasabb, mint elődje.

Zöld Elefánt Panzió

A Zöld Elefánt Étterem és panzió 1988 óta üzemel. Ez a családi vállalkozás 1998-ban tovább bővült és megnyitotta kapuit az új Zöld Elefánt, mely tágasabb, kényelmesebb és színvonalasabb, mint elődje.