Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Turizmus

Betli Panzió

Főbb tulajdonságok: TV, Parabola, Nincs Pótágy, Légkondi, Hűtő, Közös konyha, Fürdőszoba szobánként, Grill, Bogrács, Kert, Kerti Bútor, Erkély, Reggeli, Üdülési csekket elfogadunk, Nyugodt környezet

Böde – Árpád kori templom és energiadomb

Ha Zalaegerszegről Dobronhegy felé tartunk és körülbelül félúton lefordulunk jobbra, Bödébe jutunk, egy kis zsákfaluba, amelynek bejáratánál szinte őrt áll a hosszú idők emlékét őrző Szent Mihály templom.

Brokkolis rakott krumpli

A nyári kert újabb és újabb lehetőségeket rejt arra, hogy friss finomságokkal lepjük meg magunkat. Miután a málna- és szederbokrokat megdézsmáltuk, szemügyre vehetünk egy-két alacsonyabbra növő növénykét is.

Budafai arborétum – virágoznak az azáleák!

Nyílnak az azáleák a Bázakerettyétől 2 km-re fekvő Budafai arborétumban. A csodás jelenséget minden természetjáró figyelmébe ajánljuk!

Csömödéri tó

A Csömödéri tó Lentitől 10 km-re található. Halfajták: ponty, amur, csuka, süllő, harcsa, keszeg, kárász, busa. Vízterület: 29 ha

Deák Ferenc szülőháza – Söjtör

Az 1645 lakosú község Zalaegerszegtől 20 km-re délre fekszik. A település első említése 1356-ban: Sehtur. A község országos hírnevét Deák Ferencnek köszönheti.

Diós márványkuglóf

A vajat habosra keverjük, aztán apránként hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cokrot. A tojásokat egyenként felütjük és a rummal, citromlével belekeverjük a cukros vajba. A diót ledaráljuk...

Dödölle

A burgonyát megtisztítjuk, karikára vágjuk, és annyi vízzel feltesszük főni, hogy éppen ellepje. Ha megfőtt összetörjük és a liszt hozzáadásával jól kidolgozzuk.

Egervári várkastély

Zalaegerszegtől néhány kilométerre, Egerváron várja látogatóit, a XIII. század végi vár helyén épült a XV. Századi várkastély. Mai reneszánsz alakját 1539-1569 között kapta, bár később, 1676-ban és 1712-1713 között is átépítették.

Egy frissen szabadult szakács

A söjtöri Pőcze Eszter a szakácstanulók országos tanulmányi versenyén a 8. helyen végzett. A Páterdombi Szakképző Iskola, Báthory Székhelyiskola tanulója jutalmul idő előtt kapta meg szakmunkás bizonyítványát.

Együnk medvehagymát!

A zalai erdők jellegzetes növénye a medvehagyma. Vadfoghagyma, sásihagyma, poszhagyma névvel is illetik. Fiatal hajtásai helyenként szőnyegszerűen borítják be a talajt.