Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Projektek:


ICDM

Projekt címe: Innovatív kerékpáros desztinációs modell kialakítása a szlovén-magyar határtérségben

Projekt rövid címe: ICDM

Projekt azonosítószáma: SIHU00022Projekt célja:


Az ICDM projekt átfogó célja egy határon átnyúló, fenntartható keretmodell létrehozása, a közös kerékpáros turisztikai desztináció működéséhez szükséges kapacitások növelésével, és egy új tematikus kerékpáros termék kifejlesztésével, amely felértékeli a kevésbé látogatott vidéki területek „spirituális örökségéhez” és értékeihez kapcsolódó közös kulturális és természeti kincseket.

A szlovén-magyar partnerség az együttműködés során elsőként egy közös modellt és élményalapú szolgáltatást hoz létre, majd gondoskodik a közös minősítési és akadálymentesítési szabványok kidolgozásáról, valamint a közös márkaépítési és promóciós stratégia megvalósításáról a nemzetközi piacok és a speciális igényű emberek elérése érdekében. Ezt követően kapacitásépítésre, valamint mentorálási programra kerül sor a határtérség innovatív turisztikai szolgáltatói számára, hiszen a térség túravezetői, valamint szolgáltatóinak többsége nem rendelkezik azokkal az ismeretekkel (történetmesélés, élményalapú szolgáltatások fejlesztése és működtetése, kapcsolódó marketing és digitális készségek), amelyek segítségével elérhető az egységes minőségi szolgáltatás, és az egyes szolgáltatások, termékek minőségének a javítása. Végezetül egy új, a szellemi, "spirituális" örökségre épülő útvonal is kialakításra kerül, melynek köszönhetően a térségbe érkező turisták színes történetekkel és élményekkel fedezhetik fel a vidéki területek turisztikai látnivalóit.

Projekt partnerség:


Projektpartnerek:
• Zala Vármegye Önkormányzata (Vezető Partner)
• Nyugat-Pannon Terület- és Gazdaságfejlesztési Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft.
• Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota (Szlovénia)
• Znanstveno-raziskovalno središče Bistra Ptuj (Szlovénia)


Weblap

Tények és adatok:

Projekt időtartama: 2024.01.01. – 2026.12.31.
A projekt teljes költségvetése: 717.298,00 Euro
ERFA forrás: 459.251,00 Euro
Program: Program: A projekt a Szlovénia-Magyarország Interreg Program keretében, az Európai Unió társfinanszírozásával valósul meg.Kapcsolódó hírek:

2024.04.11

Zala Vármegye Önkormányzata 2024. április 9-én rendezte meg az ICDM projekt („Innovatív kerékpáros desztinációs modell létrehozása a szlovén-magyar határtérségen”) nyitókonferenciáját, amelyre a lenti Balance Resort Thermal Hotelben került sor.

bővebben...
2024.04.02

Az „Innovatív kerékpáros desztinációs modell kialakítása a szlovén-magyar határtérségben” című pályázat nyitórendezvényére 2024. április 9-én, 9.00 órai kezdettel kerül sor. Helyszín: Balance Resort Thermal Hotel, 8960 Lenti, Táncsics u. 8.

bővebben...