Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

CE-Spaces4All

Projektek:


CE-Spaces4All

Ugrás a kapcsolódó hírekhez...

Projekt címe: Accessible Spaces for All – Improving Accessibility of Tourism for Persons with Disabilities in Central Europe

Projekt rövid címe: CE-Spaces4All

Projekt azonosítószáma: CE0100331Projekt célja:


A projekt általános célkitűzése az együttműködések erősítése az akadálymentes turizmus hatékonyabb tervezése és megvalósítása érdekében. Az akadálymentes turizmus lehetővé teszi a fogyatékkal élő személyek számára az önálló módon történő utazást, ám a vidéki térségekben az ehhez szükséges feltételek csupán korlátozottan állnak rendelkezésre.

A CE-Spaces4All projekt ezen kíván változtatni, mégpedig úgy, hogy összekapcsolja a közigazgatási szerveket, az idegenforgalmi ágazatot és a fogyatékkal élő személyeket, így javítva az együttműködést az akadálymentesebb turizmus érdekében.
A megvalósítás során a partnerek közös digitális eszközt fejlesztenek ki a szlovén-horvát-magyar, cseh-osztrák és lengyel vidéki régiók akadályainak feltérképezésére, illetve megoldási javaslatokat fogalmaznak meg ezen korlátok leküzdése érdekében. Továbbá egy közös stratégiát és helyi cselekvési terveket is kidolgoznak, melyek a későbbiekben érvényesíthetők lesznek a területi tervezés során.

Projekt partnerség:


Projekt partnerek:
• Geodetic Institute of Slovenia (Szlovénia) – Vezető partner
• National Council of Disability Organizations of Slovenia (Szlovénia)
• Development Centre Murska Sobota (Szlovénia)
• University of Natural Resources and Life Sciences, Vienna (Ausztria)
• Weinviertel Tourismus GmbH. (Ausztria)
• Tourism Board of Međimurje County (Horvátország)
• Public Institution for the Development of Međimurje County REDEA (Horvátország)
• Czech Environmental Information Agency (Csehország)
• Czech paraplegic association (Csehország)
• Zala Vármegye Önkormányzata
• Rzeszow Regional Development Agency (Lengyelország)
• European Disability Forum (Belgium)


Tények és adatok:

A projekt az Interreg Central Europe Programból, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával, az Európai Unió és Magyar Állam társfinanszírozásával valósul meg.
Projekt időtartama: 2023. 03. 01. – 2026. 02. 28.
A projekt teljes költségvetése: A projekt teljes költségvetése: 2.645.496 Euro, ERFA forrás: 2.116.397 EuroAjánlatkérések:

Ajánlatkérés 1 - Szakmai közreműködő


Kapcsolódó hírek:

2023.06.09

A Spaces4All projekt keretein belül 2023. június 2-án megrendezésre került egy képzés Muraszombatban, melyen a QGIS és QField térinformatikai programok használatát sajátítottuk el. E két programnak fontos szerepe lesz a projektvégrehajtás során, ugyanis ezek segítségével mérjük fel a szlovén-horvát-magyar pilot térségben a mobilitást korlátozó, akadályozó tényezőket, a városokban található akadályokat és az utazást gátló faktorokat.

bővebben...
2023.06.09

A Spaces4All projekt keretein belül 2023. június 1-jén megrendezésre került egy tanulmányút, melyen a szlovén turisztikai szolgáltatók akadálymentesítésre irányuló gyakorlatait, illetve szükségleteit térképeztük fel szlovén, valamint horvát partnereinkkel közösen.

bővebben...
2023.04.25

A Spaces4All projekt nyitórendezvényére 2022. április 13-14-én került sor a Vezető Partner (Geodetic Institute of Slovenia) szervezésében Ljubljanában. A kétnapos rendezvény első napja a Közös Titkárság tájékoztatójával kezdődött, melynek keretében Chiara Casarella ismertette az Interreg Central Europe Programmal kapcsolatos tudnivalókat, valamint felhívta a figyelmet az általuk elvártakra és az együttműködés fontosságára is.

bővebben...