Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

CE-Spaces4All

Projektek:


CE-Spaces4All

Ugrás a kapcsolódó hírekhez...

Projekt címe: Accessible Spaces for All – Improving Accessibility of Tourism for Persons with Disabilities in Central Europe

Projekt rövid címe: CE-Spaces4All

Projekt azonosítószáma: CE0100331Projekt célja:


A projekt általános célkitűzése az együttműködések erősítése az akadálymentes turizmus hatékonyabb tervezése és megvalósítása érdekében. Az akadálymentes turizmus lehetővé teszi a fogyatékkal élő személyek számára az önálló módon történő utazást, ám a vidéki térségekben az ehhez szükséges feltételek csupán korlátozottan állnak rendelkezésre.

A CE-Spaces4All projekt ezen kíván változtatni, mégpedig úgy, hogy összekapcsolja a közigazgatási szerveket, az idegenforgalmi ágazatot és a fogyatékkal élő személyeket, így javítva az együttműködést az akadálymentesebb turizmus érdekében.
A megvalósítás során a partnerek közös digitális eszközt fejlesztenek ki a szlovén-horvát-magyar, cseh-osztrák és lengyel vidéki régiók akadályainak feltérképezésére, illetve megoldási javaslatokat fogalmaznak meg ezen korlátok leküzdése érdekében. Továbbá egy közös stratégiát és helyi cselekvési terveket is kidolgoznak, melyek a későbbiekben érvényesíthetők lesznek a területi tervezés során.

Projekt partnerség:


Projekt partnerek:
• Geodetic Institute of Slovenia (Szlovénia) – Vezető partner
• National Council of Disability Organizations of Slovenia (Szlovénia)
• Development Centre Murska Sobota (Szlovénia)
• University of Natural Resources and Life Sciences, Vienna (Ausztria)
• Weinviertel Tourismus GmbH. (Ausztria)
• Tourism Board of Međimurje County (Horvátország)
• Public Institution for the Development of Međimurje County REDEA (Horvátország)
• Czech Environmental Information Agency (Csehország)
• Czech paraplegic association (Csehország)
• Zala Vármegye Önkormányzata
• Rzeszow Regional Development Agency (Lengyelország)
• European Disability Forum (Belgium)


Tények és adatok:

A projekt az Interreg Central Europe Programból, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával, az Európai Unió és Magyar Állam társfinanszírozásával valósul meg.
Projekt időtartama: 2023. 03. 01. – 2026. 02. 28.
A projekt teljes költségvetése: A projekt teljes költségvetése: 2.645.496 Euro, ERFA forrás: 2.116.397 EuroAjánlatkérések:

Ajánlatkérés 1 - Szakmai közreműködő
Ajánlatkérés 2 - Rendezvények


Kapcsolódó hírek:

1 / 2  > >>
2024.06.19

2024. június 24-én kerül sor az ICE CE-Spaces4All projekt keretében a workshopra Lentiben, a Hubertus Fogadóban. A rendezvény 10 órakor kezdődik.

bővebben...
2024.04.19

Zala Vármegye Önkormányzata szakmai tanulmányutat szervezett 2024. március 26-án, hogy a CE-Spaces4All projekt keretében feltérképezett akadálymentes helyszíneket bemutassa a Mozgássérültek Zala Megyei Egyesülete tagjai számára.

bővebben...
2023.11.17

Zala Vármegye Önkormányzata 2023. november 14-én egy tanulmányutat szervezett a határmenti térségben, melyen szécsiszigeti, lovászi, illetve lenti turisztikai szolgáltatók akadálymentesítésre irányuló gyakorlatai kerültek bemutatásra a szlovén, valamint horvát projektpartnerek számára.

bővebben...
2023.11.06

A Spaces4All projekt keretében jelentős szakmai tevékenységsorozat valósult meg az ősz folyamán. Zala Vármegye Önkormányzata – külső szakértőkkel, társult szervezetekkel együttműködve – kiválasztott számos olyan határtérségben található helyszínt, melyek turisztikai szempontból kiemelkedő vonzerővel bírnak, és a fogyatékossággal élők számára is értékes úticélként szolgálhatnak.

bővebben...
2023.10.16

A Spaces4All projekt harmadik partnertalálkozójára 2023. október 11-12. között került sor a horvátországi Prelogban. Az első nap folyamán az általános projektmenedzsment feladatok ismertetésén kívül számos szakmai tevékenység megvitatása is megvalósult.

bővebben...


1 / 2  > >>