Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Hírek

1 / 114  > >>

2023.03.20

A "Dombhátról-dombhátra" elnevezésű projekt keretében szombaton tavaszköszöntő termelői piac és kézműves vásár várta az érdeklődőket a település piacterén. Az őstermelők jóvoltából a vásárlók többek között házi tésztákból, lekvárokból és sajtokból választhattak. Az esemény megnyitóján Jakab Sándor polgármester köszöntötte a vendégeket, köztük Cseresnyés Péter országgyűlési képviselőt és Bene Csabát, a Zala Vármegyei Közgyűlés alelnökét, akiknek segítségével a piactér megépülhetett.

bővebben...
2023.03.16

2023. március 16-án délelőtt a TOP-3.1.1-15-ZA1-2016-00003 azonosítószámú, „Zala Kétkeréken - Kerékpárút-fejlesztés Lentiben” című projekt keretében került sor a munkaterület hivatalos átadására. A projektről a konzorcium vezetője, a Zala Vármegyei Közgyűlés elnöke, Dr. Pál Attila és a fejlesztéssel érintett Lenti város polgármestere, Horváth László tájékoztatta a sajtó képviselőit. A kivitelezésre kerülő kerékpárút szakasz műszaki tartalmát Hordós Krisztina, a LE-KO Építőipari Kft. ügyvezetője ismertette.

bővebben...
2023.03.16

Március 15-én a nemzeti ünnepen a településen a találkozón a Petőfi-évfordulóról is megemlékeztek, amelynek keretében a Nagyhegyen a tündérkertben Németh Zsolt államtitkár, miniszterelnöki biztos, országgyűlési képviselő, Péntek Katalin polgármester és Pácsonyi Imre, a Zala Vármegyei Közgyűlés alelnöke elültette Petőfi körtefáját.

bővebben...
2023.03.16

Az ünnepséget 2023. március 14-én, kedden tartották, amely a Széchenyi- és Kossuth-emléktábláknál tartott koszorúzással vette kezdetét. Az eseményen Pácsonyi Imre, a Zala Vármegyei Közgyűlés alelnöke is részt vett. A megemlékezésen Horvat Tomi,a Lendva Községi Magyar Nemzeti Önkormányzati Közösség Tanácsának elnöke és Magyar Janez, Lendva község polgármestere mondott ünnepi beszédet. A rendezvény a Lendvai Színház és Hangversenyteremben folytatódott, ahol Orban Dušan, a Muravidéki Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség Tanácsának elnöke beszéde hangzott el.

bővebben...
2023.03.14

A szabad sajtó napja alkalmából sajtóreggelin látták vendégül a megyei médiumok munkatársait a kormányhivatal, a vármegye önkormányzata, a rendőr-főkapitányság és a katasztrófavédelmi igazgatóság, valamint a tankerületi központ és a szociális és gyermekvédelmi főigazgatóság vezetői. Zala Vármegye Önkormányzatát Dr. Pál Attila elnök és Pácsonyi Imre alelnök képviselte.

bővebben...
2023.03.13

Pénteken tartották a város közintézményeiben kialakított geotermikus fűtési rendszer ünnepélyes átadását. A megvalósult fejlesztéssel 10 helyi intézmény épületének termálvíz alapú, geotermikus energiával való ellátása valósult meg. Az átadón jelen volt Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos, Gonda Bence, a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatóságának stratégiai elnökhelyettese, Kutnyánszky Zsolt miniszteri biztos, aki Lantos Csaba energiaügyi miniszter nevében köszöntötte a megjelenteket, valamint Dr. Pál Attila, a Zala Vármegyei Közgyűlés elnöke és Horváth László, Lenti város polgármestere.

bővebben...
2023.03.13

A település szépkorú lakóit, valamint a nőnap alkalmából a hölgyeket is köszöntötték szombaton a kultúrházban. Az eseményre meghívást kapott Pácsonyi Imre, a Zala Vármegyei Közgyűlés alelnöke is, aki a hölgyek méltatása mellett a település két legidősebb polgárát is köszöntötte.

bővebben...
2023.03.09

A Zala Vármegyei Közgyűlés 2023. március 9-én, csütörtökön az idei évben már harmadik ülését tartotta. A testület először elfogadta a meghívóban szereplő napirendi pontokat és azok tárgyalási sorrendjét, majd első napirendi pontként meghallgatta a Zala Vármegyei Kormányhivatal Agrárügyi Főosztályának vezetője, Dr. Németh Ágnes Izabella tájékoztatóját az állategészségügy Zala vármegyében felmerülő aktuális kérdéseiről, esetleges problémáiról a járványügyi és állatvédelmi igazgatási feladatok tükrében.

bővebben...
2023.03.09

A vármegye önkormányzata konzorciumvezetésével és a területileg érintett települések partnerségével megvalósuló Zala Kétkeréken - Kerékpárút-fejlesztés Kerkateskánd, Lovászi, Tornyiszentmiklós településeken című projekt keretében a 2023. március 9-i munkaterület átadás- átvétellel megkezdődik a kivitelezés. Ez alkalomból tartott sajtótájékoztatót a kerkateskándi bekötőútnál Dr. Pál Attila, a vármegyei közgyűlés elnöke és Cseresnyés Péter, a térség országgyűlési képviselője. Az épülő kerékpárút műszaki tartalmáról a kivitelezést végző Inter Mobility Kft. ügyvezetője, Koroknai Róbert adott tájékoztatást. Az eseményen jelen volt a vármegyei közgyűlés két alelnöke, Bene Csaba és Pácsonyi Imre is.

bővebben...
2023.03.09

A Nyugdíjas Klubok és Idősek Életet az éveknek Országos Szövetsége Zalaegerszegen tartotta vármegyei nőnapi rendezvényét, melyen részt vett és köszöntőt mondott Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Idősügyi Tanács elnöke, a vármegyei közgyűlés alelnöke is.

bővebben...


1 / 114  > >>