Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Hírek

1 / 128  > >>

2023.09.29

„Az önkormányzati rendszer legfontosabb értéke az önállóság, a közvetlen választásokon alapuló demokratikus működés, ám ugyanúgy fontos a folyamatos alkalmazkodás és az időben meghozott szakszerű döntések” – fogalmazott beszédében Dukai Miklós, a Belügyminisztérium önkormányzatokért felelős államtitkára Zalaegerszegen, a ZalaZONE Járműipari Tesztpályán tartott Városi Polgármesterek Randevúján pénteken. A szakmai és baráti találkozót 28. alkalommal szervezte meg a Szféra Európa. A rendezvényen mások mellett Nagy Bálint országgyűlési képviselő, közlekedésért felelős államtitkár és prof. dr. Palkovics László, az N7 Holding Nemzeti Védelmi Ipari Innovációs Zrt. vezérigazgatója mondott beszédet. Az eseményen részt vett Dr. Pál Attila, a Zala Vármegyei Közgyűlés elnöke is.

bővebben...
2023.09.29

Csütörtökön este 6 órakor a Dr. Udvardy György érsek által celebrált szentmisével vette kezdetét idén az országos rendezvénysorozat. Katolikus Társadalmi Napok keretében az egyház a Caritas is Veritate Bizottság közreműködésével egyebek mellett a klímaváltozás, a szegénység, a háborús helyzet okozta nehézségekben való társadalmi szerepvállalásra hív. A nyitó szentmisén Zala Vármegye Önkormányzatát Pácsonyi Imre és Ruzsics Ferenc alelnökök képviselték.

bővebben...
2023.09.26

Zala Vármegye Önkormányzata és Kovászna Megye Tanácsa „Gyarapodjunk együtt – Zala vármegye és Kovászna megye gazdasági kapcsolatainak erősítése” című közös projektjével támogatást nyert a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt 2023. évi Magyar-magyar gazdasági kapcsolatok támogatása pályázat keretében. Ehhez kapcsolódóan Kovászna megye 8 fős küldöttsége kedden érkezett a vármegyébe. Itt tartózkodásuk első állomásaként a Pannon Egyetem – Innovációs és Tudásközpontjába tettek látogatást, majd a Megyeházán munkamegbeszélésre került sor a projekt tematikájához kapcsolódó kérdéskörben. A vendégeket az önkormányzat képviseletében Pácsonyi Imre alelnök, dr. Mester László főjegyző, Héder Miklós, a Zalai Területfejlesztési Ügynökség Kh. NKft. ügyvezetője és Kustán Gyula, a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány ügyvezető igazgató helyettese fogadta.

bővebben...
2023.09.25

A jeles évfordulót ünnepelték szombaton a művelődési házban tartott jubileumi műsorral, amelyre Csesztregről, Zalakomárból és a somogyi Szentbalázsról is érkeztek csoportok. Az eseményen Bene Csaba, a vármegyei közgyűlés alelnöke is köszöntötte a résztvevőket.

bővebben...
2023.09.25

Több évtizedes hagyományt követve rendezték meg pénteken a Zala Megyei Deák Ferenc Jogásznapot. Az eseményen Zala Vármegye Önkormányzata részéről Pácsonyi Imre alelnök vett részt.

bővebben...
2023.09.21

Dr. Zörényi István kardiológus kezdeményezésére jött létre 35 évvel ezelőtt a Zalaegerszegi Szív- és Érbeteg Egyesület, mely a közösségi élet erejét használva segíti az érintett betegségekkel küzdők gyógyítását, gyógyulását. A szervezet szerdán délután a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben tartotta évfordulós ünnepi rendezvényét, melyen Balaicz Zoltán polgármester, dr. Sifter Rózsa főispán, dr. med. habil. Gasztonyi Beáta PhD, a megyei kórház főigazgatója, dr. Kocsis Gyula, a zalai nyugdíjas szervezetek szövetségének vezetője méltatta a civil egyesülés munkáját. Az eseményen Zala Vármegye Önkormányzatát Pácsonyi Imre alelnök képviselte.

bővebben...
2023.09.20

Pénteken utcafórumot tartott Lentiben a Templom téren a Momentum a zajdai laktanya ügyéről. A hallgatóság soraiban jelen volt Dr. Pál Attila, a Zala Vármegyei Közgyűlés elnöke és Horváth László, Lenti polgármestere is, akik közösen válaszolták meg a hozzájuk intézett kérdéseket.

bővebben...
2023.09.18

Idén szeptember 15-én kezdődött a zsidó újév, azaz az év feje, a ros hásáná, ezt ünnepelte a pénteken este a zalaegerszegi zsidó hitközség. A ros hásáná zalaegerszegi rendezvényén más felekezetek képviselői is megtisztelték jelenlétükkel a zalaegerszegi közösséget, Gecse Péter alpolgármester személyében Zalaegerszeg önkormányzata képviseltette magát és Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke is részt vett az ünnepi programon.

bővebben...
2023.09.18

Kerek évfordulóját ünnepli fennállásának a Naste-Bau Kft az idén, amely alkalomból partnertalálkozóra invitálta a velük hosszú ideje együttműködő személyeket és szervezeteket Kovács Dezső, ügyvezető. Az eseményre meghívást kapott V. Németh Zsolt államtitkár, miniszterelnöki biztos, Vas vármegyei országgyűlési képviselő, Vigh László, a térség országgyűlési képviselője, Balaicz Zoltán Zalaegerszeg polgármestere és Pácsonyi Imre, a vármegyei közgyűlés alelnöke is.

bővebben...
2023.09.15

Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság által elindított „Hetvenkedő Hatvanasok” vetélkedősorozat IV. országos döntőjét rendezték meg a héten Zalaegerszegen Mindszentyneumban a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával. Az eseményen Pácsonyi Imre, a vármegyei közgyűlés alelnöke is köszöntötte a jelenlévőket.

bővebben...


1 / 128  > >>