Hírek

1 / 70  > >>

2020.08.07

A vendégek - köztük Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere, dr. Pál Attila, a megyei közgyűlés elnöke, dr. Palkovics László, innovációs és technológiai miniszter, Balogh László, Nagykanizsa polgármestere, Horváth A. Attila főszerkesztő, dr. Sorok Norbert, a Zalaegerszegi Törvényszék elnöke, Egri Gyula, megyei katasztrófavédelmi igazgató, Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos - hébérszívó versenyen mutatták meg rátermettségüket.

bővebben...
2020.08.04

Nagy veszteség érte a felvidéki kulturális életet! Mint az alábbi megrendítő fotókon is látható, leégett a Tőketerebesi járásban található Zétény községi hivatala, illetve a szomszédságában álló kultúrház május 6-án.

bővebben...
2020.07.16

A Balatoni Helyi Önkormányzatok Szövetsége által meghirdetett Kék Hullám Zászló strandminősítő versenyen az idén a legtöbb pontszámot elért strand a gyenesdiási Diási Játékstrand lett. A legjobbaknak járó, ötcsillagos Kék Hullám Zászlót 17 strandüzemeltető tűzheti ki, négycsillagost 14, háromcsillagosat 3, kétcsillagosat egy strand nyert el. A tó körüli megyék is osztottak díjakat a saját partszakaszaik fürdőhelyei között. A Somogy Megyei Önkormányzat különdíját a fonyódi Bélatelepi Strand, a Veszprém Megyei Önkormányzat különdíját a Csopak Községi Strand, a Zala Megyei Önkormányzat különdíját a keszthelyi Libás Strand kapta. A Zala megyei különdíjat Ruzsics Ferenc, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke adta át.

bővebben...
2020.07.14

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program több mint 96 millió forintos támogatásával épül bölcsőde a dél-zalai településen. A beruházás teljes költsége mintegy 120 millió Ft lesz. A napokban tartott helyszíni bejáráson Németh Géza, Becsehely polgármestere, Cseresnyés Péter államtitkár, a térség országgyűlési képviselője és Bene Csaba a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke tekintette meg az építési munkálatokat. A bejáráson Bene Csaba, a megyei közgyűlés alelnöke jelezte: a megyében öt településen épül bölcsőde, amelyek támogatására a TOP-ban összesen 457 millió forint állt rendelkezésre.

bővebben...
2020.07.14

A pénteki ünnepélyes átadón beszédet mondott Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg Megyei Jogú Város polgármestere, Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos, Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke, Galbavy Zoltán településrészi önkormányzati képviselő és Kajári Attila, a Zalaegerszegi Tankerület igazgatója. Az eseményen a Zala Megyei Önkormányzat képviseletében jelen volt Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke.

bővebben...
2020.07.10

Lentiben folyamatosan történik az utak, járdák, kerékpárutak felújítása. Így került sor a három kilométer hosszú útszakasznak a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében való rendbetételére a Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában. A munkálatok során megerősítették a teljes pályaszerkezetet és felújították a vízelvezetési rendszert is. A forgalomnak Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos, Horváth László, Lenti polgármestere, Mórocz József, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Zala megyei igazgatója és dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke adta át ünnepélyesen az útszakaszt.

bővebben...
2020.07.09

A megyeszékhely északi ipari parkjában a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatásával készült el az 1622 négyzetméteres csarnok épület. Az átadó ünnepségen beszédet mondott Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára, miniszter-helyettes, Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg Megyei Jogú Város polgármestere, Vigh László, országgyűlési képviselő, miniszteri biztos és Oláh Gábor, a Zalaegerszegi Városfejlesztő Zrt. vezérigazgatója. Az eseményen részt vett Dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke és Dr. Sifter Rózsa, kormánymegbízott.

bővebben...
2020.07.03

Csütörtökön elhelyezték a megyeszékhely 20. századi történetének, Mindszenty (Pehm) József egykori apátplébános zalaegerszegi életének, valamint a kommunista diktatúra egyházüldözésének emléket állító Mindszentyneum alapkövét. Az ünnepi eseményen köszöntőt mondott Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, az alapkövet Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek áldotta meg.

bővebben...
2020.06.26

A mai napon került megrendezésre Lenti Város TOP-2.1.2-15-ZA1-2016-00006 azonosító számú projektjének beruházás indító programja, amelynek keretében időkapszulát helyezett el Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos, Dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke és Horváth László, Lenti város polgármestere.

bővebben...
2020.06.25

A beruházás megkezdésének jelképét Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda-szövetség elnöke, dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos és Horváth László polgármester tette le. A rendezvényen jelen volt dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke, dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott, Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke, dr. Mester László, Zala megye főjegyzője, a fejlesztést megvalósító Beruházási Ügynökség BMSK Zrt., valamint a kézilabda-szövetség képviselői.

bővebben...


1 / 70  > >>