Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Hírek

1 / 109  > >>

2022.12.01

Csütörtökön az Amazing AoE projekt záró eseményét tartották az együttműködés résztvevői Lentiben. A rendezvényre érkezőket Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke, Horváth László, Lenti város polgármestere, Zdravko Kozinc, a szlovén Iskriva (Institute for Development of Local Potentials) cégvezetője, valamint Polgár Tibor, a Nyugat-Pannon Nonprofit Kft. stratégiai igazgatója köszöntötte.

bővebben...
2022.11.30

Czunyiné dr. Bertalan Judit országos tájékoztató roadshowjának Zala megyei rendezvényére érkezett szerdán Zalaegerszegre. A szakmai egyeztetést megelőzően sajtótájékoztatót tartott Dr. Pál Attilával, a Zala Megyei Közgyűlés elnökével a gazdaságfejlesztési zóna tervezési feladatairól. A közgyűlés elnöke ismertette az uniós fejlesztések 2021-2027-re vonatkozó folytatása keretében már megtett lépéseket. Ahogyan fogalmazott, a megye fejlődésen nem állhat meg, mert a beruházások képezik alapját a munkahelyek megtartásának, újak létrehozásának és a magyar családok anyagi biztonságának. A sajtótájékoztatón jelen volt még Márkus Ferenc, a Miniszterelnökség területfejlesztés stratégiai tervezéséért felelős helyettes államtitkára.

bővebben...
2022.11.30

A 2020. július 1-jén indult és 2022. december 31-én záruló Danube REgion for improved Access and eMpowerment of ROmA Development című projekt során a 15 nemzetközi partner a roma közösségek felzárkóztatását, digitális, funkcionális és információs készségeik fejlesztését tűzte ki célul. A partnerségben megyénkből a megyei önkormányzati tulajdonban álló Zala Megyei Területfejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft. vett részt. A szerdai, Lentiben megrendezett projektzáró eseményen Pácsonyi Imre, Zala Megyei Közgyűlés alelnöke és Robert Celec, a Research and Educational Centre Mansion Rakičan ügyvezetője mondott köszöntőt.

bővebben...
2022.11.28

Szombaton ünnepi szentmisét tartottak a Kerkai Ház felújításának elkészülte alkalmából. Az istentiszteletet Dr. Márfi Gyula nyugalmazott érsek celebrálta, aki megáldotta az épületet. Az eseményen a Zala Megyei Önkormányzat képviseletében Pácsonyi Imre, a megyei közgyűlés alelnöke vett részt.

bővebben...
2022.11.28

Aki tanul, képezi magát, az a jövőbe vetett hitét erősíti, és azt a képességét, hogy gyorsan tudjon alkalmazkodni a változásokhoz. Ezen szavak kíséretében kerül sor az elmúlt héten a nemrég vizsgázott cukrászok és fodrászok mesterleveleinek átadására, amelyen Kovács Dezső, a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke mellett részt vett Szabó Károly, a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum kancellárja és Bene Csaba, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke is.

bővebben...
2022.11.27

Hálaadó istentisztelettel egybekötve, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszer jelenlétében avatták fel advent első vasárnapján a 62 millió forintos állami és önkormányzati ráfordítással, valamint gyülekezeti adományokból felújított zalaegerszegi református templomot. Az átadáson a miniszter mellett beszédet mondott Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos és Balaicz Zoltán polgármester. Az ünnepségen részt vett Dr. Sifter Rózsa főispán, Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos, Balaicz Zoltán polgármester, Rigó Csaba, a Gazdasági Versenyhivatal elnöke, Dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke, valamint megjelentek a testvéregyházak képviselői.

bővebben...
2022.11.25

A KDNP Önkormányzati Tanácsa Keszthelyen gyűlt össze, hogy megvitassa az elmúlt fél év történéseit és felvázolja a ránk váró kihívásokat. A rendezvényen részt vett Dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke, aki egyeztetést is folytatott Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettessel és Navracsics Tibor területfejlesztési miniszterrel.

bővebben...
2022.11.23

A Zala Megyei Közgyűlés közmeghallgatást tart a 2022. december 8-án (csütörtökön) 14.00 órakor kezdődő testületi ülésén a Megyeháza, földszinti Deák Ferenc termében. (Zalaegerszeg, Kosztolányi u. 10.)

bővebben...
2022.11.20

Első alkalommal rendezett egészségnapot a dél-zalai településen és környékén élők számára a nemrég alapított Csörnyeföldi Szabadidő és Kulturális Egyesület. Szombaton többek közt interaktív foglalkozásokkal, egészségügyi mérésekkel, valamint előadásokkal várták az érdeklődőket. A rendezvényen Cseresnyés Péter, országgyűlési képviselő és Bene Csaba, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke is szólt a jelenlévőkhöz.

bővebben...
2022.11.20

A Honvéd Kaszinó Hölgyklubja pénteken a kulturális intézmény tükörtermében ünnepelte fennállásának 20. jubileumát. Az eseményen Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke is köszöntötte a klub tagjait és a megjelenteket.

bővebben...


1 / 109  > >>