Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Legfrissebb hírek


2023.09.29 - „Az önkormányzati rendszer legfontosabb értéke az önállóság, a közvetlen választásokon alapuló demokratikus működés, ám ugyanúgy fontos a folyamatos alkalmazkodás és az időben meghozott szakszerű döntések” – fogalmazott beszédében Dukai Miklós, a Belügyminisztérium önkormányzatokért felelős államtitkára Zalaegerszegen, a ZalaZONE Járműipari Tesztpályán tartott Városi Polgármesterek Randevúján pénteken. A szakmai és baráti találkozót 28. alkalommal szervezte meg a Szféra Európa. A rendezvényen mások mellett Nagy Bálint országgyűlési képviselő, közlekedésért felelős államtitkár és prof. dr. Palkovics László, az N7 Holding Nemzeti Védelmi Ipari Innovációs Zrt. vezérigazgatója mondott beszédet. Az eseményen részt vett Dr. Pál Attila, a Zala Vármegyei Közgyűlés elnöke is.

2023.09.29 - Csütörtökön este 6 órakor a Dr. Udvardy György érsek által celebrált szentmisével vette kezdetét idén az országos rendezvénysorozat. Katolikus Társadalmi Napok keretében az egyház a Caritas is Veritate Bizottság közreműködésével egyebek mellett a klímaváltozás, a szegénység, a háborús helyzet okozta nehézségekben való társadalmi szerepvállalásra hív. A nyitó szentmisén Zala Vármegye Önkormányzatát Pácsonyi Imre és Ruzsics Ferenc alelnökök képviselték.

2023.09.26 - Zala Vármegye Önkormányzata és Kovászna Megye Tanácsa „Gyarapodjunk együtt – Zala vármegye és Kovászna megye gazdasági kapcsolatainak erősítése” című közös projektjével támogatást nyert a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt 2023. évi Magyar-magyar gazdasági kapcsolatok támogatása pályázat keretében. Ehhez kapcsolódóan Kovászna megye 8 fős küldöttsége kedden érkezett a vármegyébe. Itt tartózkodásuk első állomásaként a Pannon Egyetem – Innovációs és Tudásközpontjába tettek látogatást, majd a Megyeházán munkamegbeszélésre került sor a projekt tematikájához kapcsolódó kérdéskörben. A vendégeket az önkormányzat képviseletében Pácsonyi Imre alelnök, dr. Mester László főjegyző, Héder Miklós, a Zalai Területfejlesztési Ügynökség Kh. NKft. ügyvezetője és Kustán Gyula, a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány ügyvezető igazgató helyettese fogadta.

2023.09.25 - A jeles évfordulót ünnepelték szombaton a művelődési házban tartott jubileumi műsorral, amelyre Csesztregről, Zalakomárból és a somogyi Szentbalázsról is érkeztek csoportok. Az eseményen Bene Csaba, a vármegyei közgyűlés alelnöke is köszöntötte a résztvevőket.

2023.09.25 - Több évtizedes hagyományt követve rendezték meg pénteken a Zala Megyei Deák Ferenc Jogásznapot. Az eseményen Zala Vármegye Önkormányzata részéről Pácsonyi Imre alelnök vett részt.

Zala a termálfürdők hazája