Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Legfrissebb hírek


2023.03.20 - A "Dombhátról-dombhátra" elnevezésű projekt keretében szombaton tavaszköszöntő termelői piac és kézműves vásár várta az érdeklődőket a település piacterén. Az őstermelők jóvoltából a vásárlók többek között házi tésztákból, lekvárokból és sajtokból választhattak. Az esemény megnyitóján Jakab Sándor polgármester köszöntötte a vendégeket, köztük Cseresnyés Péter országgyűlési képviselőt és Bene Csabát, a Zala Vármegyei Közgyűlés alelnökét, akiknek segítségével a piactér megépülhetett.

2023.03.16 - 2023. március 16-án délelőtt a TOP-3.1.1-15-ZA1-2016-00003 azonosítószámú, „Zala Kétkeréken - Kerékpárút-fejlesztés Lentiben” című projekt keretében került sor a munkaterület hivatalos átadására. A projektről a konzorcium vezetője, a Zala Vármegyei Közgyűlés elnöke, Dr. Pál Attila és a fejlesztéssel érintett Lenti város polgármestere, Horváth László tájékoztatta a sajtó képviselőit. A kivitelezésre kerülő kerékpárút szakasz műszaki tartalmát Hordós Krisztina, a LE-KO Építőipari Kft. ügyvezetője ismertette.

2023.03.16 - Március 15-én a nemzeti ünnepen a településen a találkozón a Petőfi-évfordulóról is megemlékeztek, amelynek keretében a Nagyhegyen a tündérkertben Németh Zsolt államtitkár, miniszterelnöki biztos, országgyűlési képviselő, Péntek Katalin polgármester és Pácsonyi Imre, a Zala Vármegyei Közgyűlés alelnöke elültette Petőfi körtefáját.

2023.03.16 - Az ünnepséget 2023. március 14-én, kedden tartották, amely a Széchenyi- és Kossuth-emléktábláknál tartott koszorúzással vette kezdetét. Az eseményen Pácsonyi Imre, a Zala Vármegyei Közgyűlés alelnöke is részt vett. A megemlékezésen Horvat Tomi,a Lendva Községi Magyar Nemzeti Önkormányzati Közösség Tanácsának elnöke és Magyar Janez, Lendva község polgármestere mondott ünnepi beszédet. A rendezvény a Lendvai Színház és Hangversenyteremben folytatódott, ahol Orban Dušan, a Muravidéki Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség Tanácsának elnöke beszéde hangzott el.

2023.03.14 - A szabad sajtó napja alkalmából sajtóreggelin látták vendégül a megyei médiumok munkatársait a kormányhivatal, a vármegye önkormányzata, a rendőr-főkapitányság és a katasztrófavédelmi igazgatóság, valamint a tankerületi központ és a szociális és gyermekvédelmi főigazgatóság vezetői. Zala Vármegye Önkormányzatát Dr. Pál Attila elnök és Pácsonyi Imre alelnök képviselte.

Zala a termálfürdők hazája